Ikleerchinees.nl en geledraak.nl houden op zondagmiddag 16 september open huis met een cultureel programma. De middag wordt geopend om 14.00 uur met een spectaculaire leeuwendans en korte kungfu promo, aangeboden door Sportcentrum Haarlem. Daarna is er een programma met een gratis proefles Chinese taal, workshop kalligrafie, een lezing over acupunctuur en aansluitend tuina massage, aangeboden door QiQuest uit Bloemendaal, een kungfu workshop voor kinderen en een Chinese theeproeverij. Toegang is gratis en voor iedere belangstellende.

Proefles Chinees
Is Chinees nou echt een moeilijke taal? Doe mee met de proefles Chinese taal (Mandarijn) en oordeel zelf. kleerchinees.nl docenten Martin van der Togt en Sander Kloes geven een proeflesje van ca 20 minuten om 14.15 uur en 15.45 uur.

Ikleerchinees.nl start nieuw taalcursussen op verschillende niveau’s in de week van 17 september

China webshop Zaiton is deze middag geopend. Hier kunt u Chinese leerboeken inzien en kopen maar ook boeken en dvd’s over China.

Workshop kalligrafie
Chinese karakters schrijven op de klassieke Chinese manier: met penseel en inkt. Sommigen doen dit uit belangstelling voor het fraaie karakterschrift, anderen omdat ze dol zijn op tekenen. Welkom om het uit te proberen, bij de workshop door kalligrafe Meiaoi Chow.
Aanvang 14.45 uur (voor volwassenen, en kinderen v.a. 14 jaar), deelname gratis.

Het is na afloop ook mogelijk uw naam of een spreuk te laten kalligraferen, zelfs op rijstkorrel (niet gratis)

Acupunctuur en Chinese massage tuina
Acupunctuur is een eeuwenoude Chinese geneeswijze. Hoe werkt het? Voor welke klachten? Barbara Jenner van acupunctuur- en tuina massage praktijk QiQuest uit Bloemendaal geeft een korte presentatie. Over moxa, meridianen en acupunctuurpunten en hun in het Chinees welluidende namen als zusanli ‘voet van drie mijl’. Barbara laat toehoorders zelf enkele acupunctuurpunten vinden.

Tuina massage
Nadat de vragen zijn beantwoord geeft Barbara korte massages volgens de tuina techniek (o.a.met ‘de rollende pols’). Dit is een manuele therapie uit China, die ook puur als ontspanning kan worden ervaren. Doel is betere doorstroming in het lichaam. Na de massage, van hoofd, schouder en nek, voelt men zich verfrist en is het hoofd weer helder. Voor deze middag bij Ikleerchinees geldt een speciaal tarief, van 10 euro voor 20 minuten. (graag contant afrekenen, er is helaas geen pin)
Er komt een intekenlijst voor de tuina-massage, vol=vol. Aanmelden kan ook per email

De lezing is gratis, aanvang 14.15 uur.
Qiquest.nl . qiquestbloemendaal.blogspot.nl/

Theeproeverij
Chinese thee raakt steeds meer in trek in Nederland. Het bedrijf HeLeCha verzorgt gedurende de gehele open middag (14-16.30 u) een theeproeverij. Bezoekers kunnen diverse Chinese theesoorten proeven, bv Longjin, jasmijn maar ook onbekendere soorten. De thee is ook te koop, evenals glazen theepotten en theebekers. Alles van eigen import uit China.
Aanbieding: bij aankoop van een glas of theepot van meer dan 10 euro, het tweede artikel voor de halve prijs.

Workshop kungfu voor kinderen
Sportcentrum Haarlem verzorgt een workshop kungfu voor kinderen (vanaf 6 jaar). Kom ook en leer basisbewegingen. (bij droog weer wordt de workshop buiten gehouden) 
Aanvang 14.20 u.

Open middag, algemene info:

Plaats: Touchdowncenter, Leidsevaart 594, 2014 HT Haarlem. (voer in Tomtom ‘Spoorzichtlaan’, Haarlem in) . Het gebouw ligt tegenover een Volvo-dealer. Aan de achterzijde van het pand is ruime gratis parkeergelegenheid. Tip! NS-station Heemstede-Aerdenhout is op loopafstand (ca. 400 meter).

De open middag duurt van 14.00 – ca 16.30 uur, aanmelden per e-mail is gewenst.

Programma in het kort:
14.00 u.: opening met leeuwendans en korte kungfu promo
14.20 u.: kungfu workshop voor kinderen (v.a. 6 jaar)
14.20 u.: proefles Chinees
14.20 u.: lezing ‘acupunctuur- een kijkje in de keuken’ en massage tuina
14.45 u.: workshop kalligrafie
15.45 u.: proefles Chinees
14.00-16.00 u.: Chinese theeproeverij
14.00-16.00 u.: China webshop Zaiton geopend 


proefles Chinees
 

 

Reageren is niet meer mogelijk